Szijjártó bejelentette, hogy a gazdasági védekezést is meg fogjuk nyerni, csakúgy mint az egészségügyi védekezést

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Tecnica Ungheria Kft. versenyképesség-növelő támogatási okiratának átadásán Nagykállón 2020. szeptember 2-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Tecnica Ungheria Kft. versenyképesség-növelő támogatási okiratának átadásán Nagykállón 2020. szeptember 2-án. Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A koronavírus-járvány második hullámában a magyar gazdaság korábban látott részleges leállását kell megakadályozni, és ehhez az egyik legjobb eszköz a határokon életbe léptetett korlátozó intézkedések sorozata – magyarázta Szijjártó Péter, aki két napja még azt jelentette be, hogy a V4-országokból lehet jönni hozzánk bátran akár egyetlen negatív teszttel is, miközben Csehországban például éppen rekordot dönt a fertőzés.

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban haknizott, ahol átadta a Tecnica Ungheria Kft. „beruházástámogatási okiratát” (bármit is jelentsen ez, azon kívül, hogy a kormánysajtó be tud számolni róla).

Szijjártó Péter beszédében kifejtette, most az elővigyázatosságon van a hangsúly, ezért nem véletlenek és nem öncélúak az utazási korlátozások, amelyekkel azt szeretné megakadályozni a kormány, hogy a vírust Magyarországra behurcolják és az további veszélyt jelentsen a magyar emberek életére, egészségére és munkahelyeire.

Most a gazdasági védekezés időszakát éljük, és látva a magyar gazdaság és a vállalatok életerejét, ezt is meg fogjuk nyerni, csakúgy mint az egészségügyi védekezés első fázisát – hirdetett előre győzelmet a miniszter.

Kapcsolódó hírek