Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Az első fordulóban kiesett a Puskás Akadémia az Európa-ligából

Pedig a PAFC bátor fiataljainak erejéből még átlövésekre is futotta!

RövidenRöviden
Az első fordulóban kiesett a Puskás Akadémia az Európa-ligából
Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia az első fordulóban búcsúzott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjétől, miután csütörtökön 3-0-ra kikapott a svéd Hammarby IF vendégeként.

Bennünket az esemény nem különösebben érdekelt, de az MTI úgy magyarázza, hogy a felcsútiak „nem a legideálisabb körülmények között készülhettek” az első nemzetközi kupamérkőzésükre, mert több koronavírusos esetet is regisztráltak a klubnál, így a Stockholmba utazó keretből „több rutinos, meghatározó játékos hiányzott”.

A Hammarby résztulajdonosa, a világklasszis Zlatan Ibrahimovic személyesen tekintette meg az meccset, amelyen „bátor játékkal kezdtek a PAFC fiataljai” (szintén MTI), erejükből átlövésekre is futotta! Mégis az összeszokottabb svédek szereztek vezetést a 14. percben, majd átvették a kezdeményezést, miközben a vendégek lendülete megtört. Védekezni kényszerült a Puskás Akadémia, a mezőnyfölényhez jutó hazaiak a 32. percben szabadrúgásból növelték az előnyüket, és a szünetig egyértelműen irányítottak.

Első nemzetközi kupameccsünket játszhattuk. Nem így terveztük, de páratlan csapás sújtott minket. Köszönjük a helytállást, fiúk!

Posted by Puskás Akadémia on Thursday, August 27, 2020

A második félidő elején ismét fel tudott lépni az ellenfél térfelére a PAFC, de labdához ritkán jutott és a kaput is csak néhány alkalommal veszélyeztette, miközben a hazaiaknak kapufájuk is volt. Csereként újabb fiatalok érkeztek a felcsútiakhoz, akik mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a fáradni látszó skandinávoknak, akik megelégedtek a zárt védekezéssel és az eredmény megtartásával. A hajrá a szépítő találatért hajtó vendégeké lehetett volna, de a 84. percben ismét a hazaiak voltak eredményesek – sopánkodik Orbán Viktor kertvégi klubjának teljesítményén Orbán Viktor hírügynöksége.

A Népszava egyébként megjegyzi, a Felcsút már a kezdés előtt elveszítette minden esélyét a továbbjutásra. A magyar klub továbbra sem árulja el, hányan kapták el a keretből a koronavírus-fertőzést, de valószínűnek tűnik, hogy a román sajtó tévedett, amikor nyolc pozitív teszteredményről írt, a valóságban ez a szám minden bizonnyal sokkal több.

Ez is érdekelhet

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

Lázadoznak a német szurkolók, nem akarnak edzőmeccset Orbán focicsapatával

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett