Budai Gyula megfenyegette az újságírót: „Sebaj, lesznek fotók a gazdid luxusáról is”

Nagyon felhúzta magát, amiért Szijjártó Péter kétes hátterű luxusnyaralásáról merészel cikkezni a sajtó.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője. Fotó: fidesz.hu

Menczer Tamás államtitkár után Budai Gyula egykori szép emlékű „elszámoltatási biztos” is sértett ámokfutásba kezdett, miután Szijjártó Péter minisztert luxusjachtozásnak tűnő kemény munkán kapták az Adrián, Budai ráadásul egy újságíró Facebook-oldalán állt neki fenyegetőzni.

A 24.hu-s Spirk József írta meg tegnap, hogy nagy a lapítás arról, hogyan került Szijjártó a milliókat felemésztő jachtra, majd Spirk a közösségi oldalán is megosztotta a cikket.

Ez alá kommentelte oda Budai:

„Józsi, vagy Joe, nektek mi közötök van hogy ki hol nyaral? A főnököd , Varga Zoltan százmilliókat költ lovakra a fiának, és több százezer euróért vett neki kamiont, mégsem írjatok meg miből ?? Ez meg Európában luxusnak számít ebben a sportban! Nézzetek már egy kicsit körbe a hazatok táján is vagy az már nem fér bele az újságírói etikaba?”

Spirk válaszul felhívta a figyelmét:

„Gyula, azért annyira nem nehéz a képlet, hogy itt mi az, ami túlmutat azon a kérdésen, hogy ki hol nyaral”,

utalva rá, hogy Szijjártó mégiscsak egy hivatalban lévő miniszter, aki az ország negyedik leggazdagabb, állami közbeszerzéseken meggazdagodott milliárdosának hajóján héderezik, ki tudja miből vagy milyen előnyökért cserébe.

Budai Gyula erre azzal fenyegette meg az újságírót:

„sebaj lesznek fotók a gazdid luxusárol is!”

budai-gyula-komment

Varga Zoltánt egyébként (aki Budai szerint Spirk „gazdája”, noha valójában a 24.hu kiadójának tulajdonosa, magánvállalkozó, és nincs semmilyen kormányzati pozíciója) már most is komolyan dolgozza a fideszes média: vörösbárózva, különféle adócsalási ügyekkel vádolva olyan iramban gyártják ellene a lejárató cikkeket, mintha ő lenne jelenleg Magyarország legnagyobb baja.

Az üzletember korábban egy interjúban arról beszélt, szerinte az Index után most az ő lapja került a kormány célkeresztjébe.

Kapcsolódó hírek