Rossz minőségű maszkokat talált a NAV egy szlovák kamionban

De egy adag hamis Batman és Crocs papucs is előkerült.

Rossz minőségű maszkokat talált a NAV egy szlovák kamionban

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a NAV pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál – közölte az adóhatóság hétfőn.

A pénzügyőrök tételes ellenőrzésre választották ki a kamiont, amikor a raktérből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés – elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők – került elő:

A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. A NAV ezért az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és „rossz minőségű termék forgalomba hozatala” bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett.

Pókember és Amerika kapitány is jött

A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis Crocs papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak.

A pénzügyőrök a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Kapcsolódó hírek