Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Rossz minőségű maszkokat talált a NAV egy szlovák kamionban

De egy adag hamis Batman és Crocs papucs is előkerült.

Rossz minőségű maszkokat talált a NAV egy szlovák kamionban

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a NAV pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál – közölte az adóhatóság hétfőn.

A pénzügyőrök tételes ellenőrzésre választották ki a kamiont, amikor a raktérből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés – elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők – került elő:

Rossz minőségű védőfelszerelés és szuperhősök a kamionban

😷🧤Rossz minőségű védőfelszerelés és szuperhősök a kamionban🦸‍♀️🦹‍♀️🦹‍♂️Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és egyéb, hamis termékeket találtak egy szlovák kamionban Győr-Moson-Sopron megyei munkatársaink. Az ügyben rossz minőségű termék forgalomba hozatala, valamint iparjogvédelmi és szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás.A pénzügyőrök az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerbe (EKÁER) bejelentett adatok alapján tételes ellenőrzésre választottak ki egy szlovák járművet az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében. A kamion rakteréből több mint százezer különféle egészségügyi védőfelszerelés, elsősorban maszkok, illetve kesztyűk és műanyag arcvédők kerültek elő. A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak.A NAV az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett.A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis Crocs papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak.Munkatársaink a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.A NAV fokozott figyelmet fordít az engedély nélküli, hamis, silány minőségű egészségügyi termékek felderítésére és azok kereskedelemből való kizárására.

Posted by Nemzeti Adó- és Vámhivatal on Sunday, August 9, 2020

A védőeszközök az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint nem feleltek meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak. A NAV ezért az összesen mintegy harmincmillió forint értékű védőfelszerelést átadta a rendőrségnek és „rossz minőségű termék forgalomba hozatala” bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett.

Pókember és Amerika kapitány is jött

A védőeszközök mellett a szállítmány több mint ezer pár, szemmel láthatóan hamis Crocs papucsot, valamint száz, szerzői jogvédett figurát (Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány) tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett. Becslés alapján a hamisítványokkal mintegy hatmillió forint kárt okoztak.

A pénzügyőrök a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten