Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Egyetemistáknak üzent a kormánylap: „A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok”

Újabb céltáblát talált a jobboldali újságírók morális fölénye.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáktüntetése 2020. június 21-én.
A Színház- és Filmművészeti Egyetem diáktüntetése 2020. június 21-én. Fotó: Facebook/SZFE

Vezércikkben támadja a Színház- és Filmművészeti egyetem diákjait a Fidesz-frakción, valamint a kormányzati hirdetéseken keresztül adófizetői pénzekből fenntartott Pesti Srácok publicistája – szúrta ki a 444.hu.

A korábban Nagy Blanka bugyija iránt is élénken érdeklődő Pilhál Tamást most az bőszítette fel, hogy a diákok tiltakozni merészeltek a kormányzati átszervezés és a nyakukra ültetett kuratórium ellen.

A kuratórium elnöke ugyanis Vidnyánszky Atilla lett, a testületbe rajta kívül Bacsa György (MOL stratégiai ügyvezető igazgató), Lajos Tamás (operatőr-producer), Rátóti Zoltán (színész-rendező) és Világi Oszkár (SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója, továbbá a DAC Dunaszerdahely nevű futballklub tulajdonosa) került be.

Pilhál ezzel a címmel indít:

„Végre! Liberális hüllőkeltetőből nemzeti intézmény lesz a színművészeti”

Majd azon hisztériázik: „Ki is írták a transzparenseikre: »Free SZFE«. Miféle szabadságról hadováltok, ifjak? Zavart érzek az erőben. Ez egy egyetem, nem pedig Woodstock vagy Ozora, ahol napokig hentereghettek a fűben, szétcsúszva. Ide tanulni jártok, nem követelőzni. A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok, figyeltek.”

A Pesti Srácok munkatársa nem tekinti felnőttnek az egyetemistákat, világosan leírja, hogy (szerinte) a diákoknak nincs beleszólása abba, hogy kik vezetik az intézményt: „Márpedig, pajtások, akár elfogadjátok, akár nem, ti jelen pillanatban diákok vagytok, hallgatók, nem pedig a kormány. Nem ti döntötök, hanem ők. Világos? Majd ha egyszer fölnőtök (pár évtized múlva), nos, akkor majd dönthettek bizonyos ügyekben – ám arról, hogy ki vezesse az egyetemet, akkor sem. Azért nem, mert az nem a ti asztalotok, pupákok! Milyen nyelven írjam, üzenjem, morzézzam ezt nektek, hogy fölfogjátok?”

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz