Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Az iskolaőrnek jelentkezők kétharmada már az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton elbukott

Nem lehet akármelyik rozzant, házsártos bácsiból iskolaőr.

Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én.
Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Július végéig összesen 1409 fő jelentkezett iskolaőrnek, azonban az egészségügyi, pszichológiai és erőnléti vizsgálatok után már csak 497 fő kezdhette meg a képzést augusztus 3-án – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Vagyis a pályázók kétharmada már a tanfolyam előtti szűrőn elvérzett.

A Népszava cikke szerint többen lemorzsolódhatnak még az egy hónapos gyorstalpalón is, ahol 40 órás pedagógiai-pszichológiai, 24 órás bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, 56 órás rendvédelmi és gyakorlati tanfolyamon kell részt venniük az iskolaőr-palántáknak, minden modul vizsgával zárul.

A rendőrség válaszából az is kiderült, hogy a mintegy félezres állományból 422-őt osztanának be intézményi szolgálatra, 75 fő pedig maradna helyettesíteni.

A napokban a Magyar Nemzet arról cikkezett, hogy országszerte 478 iskolába kellene őrt küldeni. A Népszava ennek kapcsán azt írja, nem zárható ki, hogy a rendőrség a hivatásos állományából átvezényelt munkatársakkal oldaná meg az esetleges létszámhiányt.

Utóbbi lap úgy tudja, a Független Rendőr Szakszervezethez több olyan aggódó megkeresés is érkezett, miszerint az egyenruhásokat paranccsal delegálhatják az iskolákba. Ennek kapcsán az Országos Rendőr-főkapitányság hangsúlyozta, önkéntes jelentkezőkre számítanak.

Kapcsolódó friss hírek

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál