Németh Szilárd: már közel 1,5 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Pár napja még csak egymilliónál járt a kitöltők száma.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Az állampolgárok részéről most különösen nagy az érdeklődés, már közelít a másfél millióhoz a konzultációs kérdőívet kitöltők száma”

– mesélte a kormánypárti Magyar Hírlapnak adott interjújában Németh Szilárd honvédelmi államtitkár, gasztronómiai iránytű.

Németh úgy látja, Magyarország sikeresen védekezett a koronavírus-járvány első szakaszában, ami természetesen a Fidesz-KDNP kétharmados többségének, a cselekvőképes kormánynak tudható be.

Szerinte a sikeres védekezés kulcsa „a miniszterelnök által irányított, példaértékű nemzeti összefogás volt”, valamint felmondta ismét a jól ismert mantrát, miszerint az ellenzékre a járvány időszakában sem lehet számítani. Németh Szilárd kitért arra is, hogy a készültséget fenn kell tartani, mivel szakemberek szerint a járvány második hulláma Magyarországon is megjelenhet.

Kapcsolódó hírek