Állítólag már egymilliónál is többen töltötték ki a nemzeti konzultációt

Az államtitkár szerint óriási az érdeklődés.

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én.
Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Eddig 1 millió 96 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket – dicsekedte el Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden, Budapesten.

Dömötör szerint ez azt bizonyítja, hogy a konzultációnak nevezett agymosás kérdések mindenkit érintenek, ezért az emberek szívesen el is mondják a véleményüket!

Az államtitkár emlékeztetett, a kérdőíven a koronavírus egészségügyi, gazdasági és nemzetközi összefüggéseiről is állást lehet foglalni. A többi között arról mondhatják el az emberek a véleményüket, hogy szükség van-e a hazai gyártókapacitások megerősítésére, egy állandó hazai járványügyi figyelőszolgálatra vagy a bankok és multinacionális cégek közös teherviselésére (egyszóval csupa olyan témában lehet ikszelni, aminek közismerten minden Marika néni és Jóska bácsi nagy szakértője ebben az országban).

A nosztalgia kedvéért azért némi sorosozást is sikerült belecsempészni a kérdések közé.

A „konzultáció” íveiből 7,8 millió példányt szórtak ki az országban július 15-ig, a válaszborítékokat augusztus 15-ig várja a kormány.

Kapcsolódó hírek