Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Baleset

Nagy baleset az M7-esen, lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát

Gulyás Gergely az Index-ügyről: „Miért ne történhetne meg?”

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta fel a kormánypropagandát vasárnap reggel a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A „beszélgetés” során kitértek az Index ügyére is, ezzel kapcsolatban Gulyás azt mondta, a főszerkesztő eltávolításába és az újságírók felmondásába a kormánynak nincs lehetősége beleszólni.

„Vádként fogalmazódik meg a kormánnyal szemben, hogy ilyen megtörténhet, de miért ne történhetne meg? Tehát, ha van egy szerkesztőségen belül egy vita, abba – magántulajdonosok esetén – a kormány semmilyen módon beleszólni nem tud. Akkor sérülne a sajtószabadság, ha ebbe a kormány beleszólna”

– mesélte a miniszter.

Gulyás az „interjúban” megdicsérte saját intézkedéseiket, mint mondta, „a határon belépők szigorúbb ellenőrzése vagy a külföldi országok kategóriákba sorolása, helyesek és beváltak.” Úgy tudja, a koronavírussal fertőzöttek száma 500-600 fő körül stagnál Magyarországon.

Igyekezett a korlátozások meghosszabbítása miatt lázadozó zenészeket is megnyugtatni azzal, hogy 5,3 milliárd forintot különített el a kormány, hogy segítse a zeneiparban dolgozókat. Azt mondta, a kormány megérti ezeknek az embereknek a csalódottságát, de most a biztonság és az emberi élet védelme a legfontosabb.

Szóba kerültek a foglalkoztatottsági adatok is, e témakörrel kapcsolatban Gulyás Gergely számára úgy tűnik, hogy

a magyar gazdaság kellően erős ahhoz, hogy a kormány állja azt az ígéretét, ahány munkahelyet megszüntet a vírus, annyit teremtenek újra.

Azt állította, hogy a tavaly júniusi adatokkal összehasonlítva most 38 ezerrel dolgoznak kevesebben, de még így is több embernek van munkája, mint amennyinek idén januárban volt.

„Tehát nagyon reméljük, hogy még nyáron a foglalkoztatottság szintje visszaállhat az egy évvel ezelőtti foglalkoztatottsági szintre” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: a tavalyi szint egyébként rekordnak számított, hiszen akkor 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon.

Arról nem beszélt, hogy a hivatalosan „dolgozók” közül hányan tengődnek közmunkán.

Ez is érdekelhet:
Fluor Tomi: nem tudom többre tartani a kapálást, mint az agyi munkát

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Kiskorú zaklatásával vádolja a propaganda Magyar Pétert, itt a válasza

Deutsch Tamás: a háborúpárti brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

Itt az új megszorítás: „háborúellenes akciótervről” döntött a kormány, védelmi pénzt szednek a multiktól

Levélben zargatja az érettségizőket Orbán Viktor

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól

Hadházy Ákos is beleszállt az ATV-be: „a demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna”

Gulyás Gergely őrjöng az EU-bíróság ítélete miatt