A szervezők szerint az Apostol koncertje nem számít zenés, táncos rendezvénynek

A szervezők szerint az Apostol koncertje nem számít zenés, táncos rendezvénynek
Fotó: Facebook/Apostol együttes

Az augusztus 28-i Apostol-koncert az alá a szabályozás alá tartozik, mely szerint a színházak is működnek – mondta az ATV Híradónak Kovács Zoltán, a Broadway Event ügyvezető igazgatója, az esemény szervezője.

Mint ismert, sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy miközben augusztus 15. után sem lehet 500 főnél nagyobb koncerteket, fesztiválokat tartani, a Papp László Sportarénába szervezett Apostol-koncertet mégsem marad el.

Kovács Zoltán szerint viszont nincs semmiféle anomália: amióta feloldotta a kormány a veszélyhelyzetet,

az ülős rendezvényeket – melyek nem tartoznak a zenés-táncos rendezvény definíciójába – meg lehet tartani.

Meződi József, az Apostol frontembere a csatornának arról beszélt, már őket is támadják a kommentelők. Elmondta ugyanakkor, van egy szerződésük a Broadway Jegyirodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor ők nem mondhatják, hogy nem tartják, vagy ha ezt mondják, az rengeteg pénzbe kerül, mint fogalmazott, róka fogta csuka helyzet.

A Papp László Sportaréna az ATV-nek azt írta, járványügyi helyzetben, felelősen eljárva csak akkor engedélyezik a koncertet, ha a hatóság visszaigazolja, hogy zárt térben, ültetett elrendezésben létszámkorlátozás nélkül megtartható.

Könnyen lehet, hogy mégsem lesz így: Az ATV Híradó úgy tudja, Müller Cecília országos tisztifőorvos nem támogatja a nagy létszámú rendezvények megtartását, mert azok járványügyi veszélyt jelentenek. Az Apostol ugyanakkor optimista: szombat délelőtti Facebook-posztjuk szerint megtartható a rendezvény, ugyanakkor a szükséges óvintézkedésekre is felhívják a figyelmet.

https://www.facebook.com/apostolegyuttes/posts/3362634693775756?__tn__=-R

Kapcsolódó hírek