Megszólalt a kormány az Indexről: Gyurcsány

Megszólalt a kormány az Indexről: Gyurcsány

Az Index sorsa is téma volt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának sajtótájékoztatóján, ahol a fideszes politikus levillogta, hogy már egymilliónál többen töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket.

Dömötör arra a kérdésre, hogy örül-e a kormány annak, hogy az Orbán Viktor által fakenews-gyárnak nevezett Index megszűnik, először a 444.hu kárára sütött el egy poént, majd felmondta azt, amit a kormánypárti sajtó napok óta erőltet, miszerint belső vitáról van szó, magánkézben lévő médiumok ügyeit pedig nem kívánja kommentálni a kormány.

Ezt követően azzal jött elő, amit szintén a kormányhű média pörget, miszerint a menesztett Dull Szabolcs a napokban Dobrev Klárával is egyeztetett, így szerinte bővebb tájékoztatást az ügyben Gyurcsány Ferenc pártja adhat.

„Egyébként meg hajrá, sokszínű magyar sajtó!”

– jegyezte meg cinikusan. Arra a kérdésre, miszerint garantálni tudja-e, hogy kormánytag soha semmilyen médium főszerkesztőjével nem találkozott, kitérő választ adott. Szerinte az újságírók dolga, hogy megkeressenek politikusokat, ő pusztán az egybeesésre hívta fel a figyelmet, majd újfent gyurcsányozott.

Azon összeesküvés-elméleteket, miszerint Dull baloldali politikusokkal szövetkezve robbantotta szét az Indexet, maga a menesztett főszerkesztő cáfolta a Facebook-oldalán.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek