Nyomozás indulhat Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője ellen

Nyomozás indulhat Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője ellen

Feljelentést tett a Budapest IX. kerületi ügyészségen Tényi István, az ország hobbifeljelentője az Index körüli történések miatt – írja a Magyar Nemzet.

Az egykori fideszes Tényit Bodolai László állításai késztették feljelentésre. Az Indexet tulajdonló alapítvány vezetője ugyanis a napokban egy Facebook-posztban többek között arról írt, „Németországban rendőrök vitték volna el Dull Szabolcsot”, amiért szerinte belső, érzékeny információkat szivárogtatott ki a konkurenciának.

Az ügyészségnek címzett beadványában Tényi István kifejtette: bizonyítottság esetén az ügyben felmerülhet az üzleti titok megsértése bűntett gyanúja, egyúttal indítványozta, hogy az ügyben a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést, és szükség esetén rendeljék el a nyomozás megindítását.

A kormánypárti médiában napok óta próbálják úgy magyarázni az Index körüli eseményeket, hogy baloldali belharcok vezettek a teljes szerkesztőség felmondásához, Dömötör Csaba államtitkár pedig egyenesen Gyurcsány Ferenchez irányította a lap helyzetéről érdeklődőket.

Kapcsolódó hírek