Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Kitüntették a veszprémi orvost, akit a bíróság elítélt, mert előre kérte a hálapénzt az életmentő műtétekért

Kitüntették a veszprémi orvost, akit a bíróság elítélt, mert előre kérte a hálapénzt az életmentő műtétekért

Orvosigazgatói dicséretben részesítették az idei Semmelweis-napon dr. Udvary János veszprémi onkológus-nőgyógyászt, akit korábban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért előre kért hálapénzt az egészségpénztár által fizetett, életmentő műtétekért – írta Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő a Röntgen blogon.

Kunetz felidézte, Udvaryt a Veszprémi Járásbíróság

tíz rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek,

mert az OEP által finanszírozott, életmentő műtétekért 100-150 ezer forintot kért előre.

Első fokon három és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott az orvos, a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék viszont két évre mérsékelte a letöltendő időt, plusz öt évre felfüggesztette a végrehajtását, mondván, fontosabb, hogy az ilyen szakember tovább dolgozzon, minthogy bezárják.

Udvary ellen nagy nehezen etikai eljárást is indítottak, mely során megrovást kapott – a Kamara másodfokon, látván az orvosok elégedetlenségét, fél évre kizárta tagjai közül a nőgyógyászt.

Miután letelt a fél év, Udvary ismét praktizálni kezdett a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, ott, ahol korábban. Itt érte utol az idei kitüntetés, melyet a megyei kormánymegbízott és a helyi országgyűlési képviselő jelenlétében vehetett át. Az erről készült videó a kórház Facebook-oldalán is látható.