Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Elöntötte az áradat az utakat Zalában

Még szombat délután is több település megközelíthetetlen közúton.

A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én.
Fotó: MTI/Varga György

Még szombat délután is több szakaszon korlátozásokra és jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani a Zala és Somogy megyei vasútvonalakon a péntek éjszakai, illetve szombat délelőtti viharok, esőzések miatt – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Zala megyében több település is megközelíthetetlenné vált közúton.

A Mávinform azt írta: továbbra is pótlóbuszok járnak felsővezeték-szakadás miatt Gyékényes és Somogyszob között, valamint Nagykanizsa és Zalakomár között, ahol Zalaszentjakab állomáson a vízátfolyások miatt nem lehetséges a vonatközlekedés.

A nagy esőzés miatt vízben álló vasúti sínek a Budapest-Nagykanizsa vonalon Zalaszentjakabnál 2020. július 25-én.


A nagy esőzés miatt vízben álló vasúti sínek a Budapest-Nagykanizsa vonalon Zalaszentjakabnál 2020. július 25-én.
Fotó: MTI/Varga György

Nagykanizsa és Gyékényes között a vonatok egy része dízelmozdonyokkal közlekedik, de több járat utasait szintén pótlóbuszok viszik ezek a szakaszon – hívták fel a figyelmet.

A Szombathely-Nagykanizsa vonalon Újudvar állomáson egy vágányon már újraindult a vasúti forgalom. A korábbi korlátozások miatt a balatoni vonalakon is több vonat késéssel közlekedik.

Az Útinform arról adott tájékoztatást, hogy Zala megyében, a 74-es főúton, Magyarszentmiklós közelében a heves esőzés miatt vízátfolyás alakult ki, ezért csak fél pályán halad a forgalom.

A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható.


A nagy esőzés miatt vízzel elárasztott és megrongálódott út Zalaszentjakabon 2020. július 25-én. Középen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal része látható.
Fotó: MTI/Varga György

A Miháld és Nemesdéd közötti összekötőúton, Pat közelében, elmosta a közúti hidat a hirtelen lezúduló víztömeg, ezért Patot nem lehet megközelíteni, Miháldot pedig csak Sand irányából tudják elérni a közlekedők. A Galambok és Bagola közötti összekötőúton, Zalaszentjakab közelében a Malomárok hídját szintén elmosta a víz, ezért onnan Miháld szintén nem közelíthető meg.

Eső után Zalában, Miháld és Pat között (Forrás: Hajas Balázs)

Posted by Időjárás Ma on Saturday, July 25, 2020

A Volánbusz közlése szerint a heves esőzések miatt a Zala megyei Kisrécse és Nagybakónak megközelíthetetlen, ezért a Nagykanizsa-Nagyrécse-Kisrécse-Nagybakónak útvonalon közlekedő járataik nem érintik a két települést. A Pat, Sand és Miháld térségében keletkezett útkárok miatt a Nagykanizsa-Miháld-Zalakaros útvonalon közlekedő járataik csak Nagykanizsa és a miháldi orvosi rendelő között járnak.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz