Családokat kell kitelepíteni Zalában a hatalmas eső miatt

Somogy és Zala megyében több helyen a vasúti közlekedés is szünetel.

A nagy esőzés miatt vízzel körülvett ház a Zala megyei Surdon 2020. július 24-én éjjel.
A nagy esőzés miatt vízzel körülvett ház a Zala megyei Surdon 2020. július 24-én éjjel. Fotó: MTI/Varga György

Öt családot ki kell telepíteni a péntek este óta lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt a Zala megyei Liszóban és Surdon víz alá került alacsonyabban fekvő házakból. Somogy és Zala megyében több helyen szünetel a vasúti közlekedés.

A Zala megyei katasztrófavédelem közlése szerint a jelentős mennyiségű csapadék miatt Liszóban öt házat elöntött a belvíz, emiatt az ott élőket szombaton kitelepítik. A polgármester gondoskodik az érintett házakban élő húsz ember elhelyezéséről.

A katasztrófavédelm gépjárműve és egy terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én.

A katasztrófavédelm gépjárműve és egy terepjáró halad a nagy esőzés miatt vízzel elárasztott Csurgót és Gyékényest összekötő úton, a Somogy megyei Porrogszentkirály közelében 2020. július 25-én.Fotó: MTI/Varga György

A vihar és az extrém mennyiségű csapadék miatt péntek este óta Zala megye tucatnyi településén kellett beavatkoznia a katasztrófavédelemnek. Elsősorban az utakra dőlő fák eltávolítására, de több helyen vízszivattyúzás miatt is hívták őket, elsősorban Zala déli részén.

A Mávinform szombat délelőtt azt közölte, hogy a vihar többfelé okoz fennakadásokat Somogy és Zala megyében. A péntek éjjeli, szombat reggeli viharok és esőzések következtében több helyen fák dőltek a vasúti pályára és a felsővezetékre.

Súlyos áradás nem sokkal ezelőtt a Somogy megyei Böhönyén! A 61-es út lezárva! A fotókat köszönjük Kacs Dávidnak!***Ha Te is készítettél fotót vagy videót, küldd el nekünk és a legjobbakat közzétesszük!***

Posted by Met Hír on Saturday, July 25, 2020

Zákányban a hirtelen lezúduló csapadék miatt járhatatlanná vált a pálya. Nagykanizsa és Gyékényes, Gyékényes és Őrtilos, Gyékényes és Somogyszob között pótlójáratokra kell átszállni, emiatt jelentősen hosszabb utazási időre kell számítani.

Több helyen még délután is korlátozások várhatók a vasúti közlekedésben.

Kapcsolódó hírek