Volt Index-főszerkesztő: „a mi történetünk itt ezzel véget ért”

Dull Szabolcs azt írta, a ma történtek után az Index többé már nem lehet a régi.

Állománygyűlés az Indexnél 2020. július 23-án.
Állománygyűlés az Indexnél 2020. július 23-án. Fotó: Index/Bődey János

„Egyszerre szívszorító és felemelő látni ezt a tartást, amely az ország legnagyobb és legnagyszerűbb szerkesztőségében van. Ezzel az Index többé már sajnos nem lehet olyan, amelynek mi és az olvasók százezrei, sokszor milliói szerették”

írta Facebook-oldalán Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője, miután pénteken kora délutánig a lap szerkesztőségének több mint 70 munkatársa beadta a felmondását.

„A mi történetünk itt ezzel véget ért, de hiszem, hogy az itt látott egységnek, szakmai és emberi példamutatásnak helye van, helye kell, hogy legyen a magyar médiában: Magyarországon”

– fogalmazott a menesztett főszerkesztő.

Egyszerre szívszorító és felemelő látni ezt a tartást, amely az ország legnagyobb és legnagyszerűbb szerkesztőségében…

Posted by Dull Szabolcs on Friday, July 24, 2020

A felmondások már csütörtökön megkezdődtek, pénteken viszont tömegesen vonultak az indexesek a lap munkáltatói jogait gyakorló Bodolai László, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjének irodája felé kezükben a felmondólevéllel, akit azonban ígérete ellenére nem találtak ott. Bodolait előző nap hiába kérték, hogy vegye vissza a szerdán felmentett Dullt. A távozás mellett döntők névsora ide kattintva érhető el, a lista folyamatosan frissül.

A lapot elhagyó munkatársak közben „Távozó indexesek” névvel hoztak létre Facebook-oldalt, péntek este hatra pedig tüntetés szerveződik a szerkesztőségért.

Kapcsolódó hírek