Németh Szilárd úgy tudja, hasonló a helyzet, mint a nándorfehérvári diadal idején

Most a nándorfehérvári diadalról jutottak eszébe a migránsok és a koronavírus.

Németh Szilárd úgy tudja, hasonló a helyzet, mint a nándorfehérvári diadal idején

Hasonló a helyzet most is, mint a nándorfehérvári diadal idején; a keresztény Európát most is a közép-európai nemzeteknek kell megvédeniük

– mesélte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a propagandamédia fogyasztóinak.

A Nándorfehérvári Diadal Emléknapján a Magyar Kormány nevében koszorúztam meg a törökverő Hunyadi János szobrát a déli harangszót követően

Posted by Németh Szilárd on Wednesday, July 22, 2020

Németh Szilárd a nándorfehérvári diadal emléknapján, a budai Várban tartott megemlékezés után nyilatkozva azt hangsúlyozta: ez a diadal abban az időben is egy világraszóló győzelem volt, mert a csaknem három hetes – július 4-től július 22-ig tartó – csatában három nagyszerű hadvezér: Hunyadi János, sógora, Szilágyi Mihály, valamint Kapisztrán János vezetésével sikerült megállítani, legyőzni és hetven évre távol tartani Európától a török sereget!

„Nemcsak Magyarországot védtük meg, hanem egész Európát, az egész keresztény Európát”

– hülyített az államtitkár. Kitért arra is, hogy most is hasonló a helyzet, mert most is meg kell védeni a keresztény Európát. A bevándorlást mindenképpen meg kell állítani, mert „csak így védhetjük meg európaiságunkat, az európai kultúrát” – szögezte le, hozzátéve: „csak így szolgálhatjuk az emberek biztonságát”.

Hogy teljes legyen a kép, Németh Szilárd felhívta a figyelmet, hogy már nem csak a bevándorlás és a terrorizmus jár „kéz a kézben”, hanem a bevándorlás és a koronavírus-járvány is.

Kapcsolódó hírek