Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek

Kiderült az is, miért lehet meccsre járni, ha fesztiválra ugyanakkor nem.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 16-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnökségen 2020. július 16-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban. A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak, egyetlen kivétel lesz, a tisztavatás.

ÉLŐ: Újra szigorít a kormány? Tájékoztató

ÉLŐ: Újra szigorít a kormány? Tájékoztató

Posted by atv.hu on Thursday, July 16, 2020

A 24.hu tudósítása szerint újságírói kérdésre elhangzott: a beszerzett eszközök rendelkezésre állnak, azokat másik időpontban is fel lehet használni. Arról, hogy augusztus 15-e után lehet-e már 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani, valószínűleg a július végi kormányülésen döntenek az aktuális adatok alapján.

Azért, mert isznak

Az ATV egy más kérdésére (hogy miért lehet futball-mérkőzéseket tartani, ha ugyanez a koncertek esetében nem lehetséges) ugyanitt elhangzott: Gulyás Gergely szerint a kettő között van egy nagy különbség, mégpedig az, hogy

a zenés-táncos rendezvényeken alkoholt fogyasztanak!

A miniszter túl sok logikát nem ismerő, és ráadásul nem is igaz magyarázata szerint a koncerteken ezért még kevésbé tartható a távolságtartás, és hozzátette: a futballmeccseken nem ugrott meg a fertőzések száma az utóbbi egy hónap tapasztalatai alapján.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten