Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én.

Akkorát kamuzott Gulyás Gergely, hogy a Groupama Aréna sörcsapjai adták a másikat

Szép próbálkozás volt, nem jött be.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón azzal hülyített, hogy azért lehet focimeccseket tartani koronavírus-járvány idején (koncerteket pedig azért nem), mert utóbbin az emberek – tetszik érteni – alkoholt fogyasztanak.

„Az alkoholfogyasztás szempontjából nagy különbség van a labdarúgó mérkőzések, valamint a zenés-táncos rendezvények között, utóbbiak esetében ugyanis nem garantálható úgy a megfelelő távolságtartás, mint a stadionokban”

– magyarázta Gulyás, ezzel sem közelebb hozva, hogy mi az összefüggés az alkohol és a távolságtartás között, pláne miért van a miniszter fejében egyenlőségjel a koncert és az alkohol szavak között.

A sánta kutya azonban hamar tisztába tette a dolgokat, előkerült egy tavaly júniusi Ripost-cikk, melyben a kormánypárti szutyokbulvár egyenesen azzal dicsekszik:

„Közel 120 ezer, egészen pontosan 119 308 korsó sört adtak el a Groupama Arénában, ahol a büfék mellett vannak külön csak ennek a csapolására alkalmas pultok is. A 610 forintba kerülő alkoholos ital a felnőtt szurkolók kezében szinte alapkellék a stadionban.”

A 444 pedig emlékeztet: a legutóbbi kupadöntőn is lehetett alkoholt venni, sőt, a távolságtartás sem működött, emiatt az MLSZ több bírságot kiosztott, és a rendőrség is vizsgálatot indított.

Kiemelt kép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. június 25-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Kapcsolódó hírek