Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni

Úgy tudja, Nyugat-Európában már addig zaklatják a normálisakat, amíg el nem hagyják a közéletet.

Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni

Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni – vélekedett Gulyás Gergely a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Ez a harc lesz a végső? című előadásában arra figyelmeztetett:

Nyugaton már az önmagukat progresszívnak nevező erők mondják meg, mi az, ami elfogadható. 1968 után minden megváltozott, a 68-as nemzedék úgy érezte, megmondhatja, mi az erkölcs, mi a norma, mihez kell igazodni, aki pedig mást gondol, azt megbélyegzik.

Aki Nyugat-Európában szembemegy a balliberális fősodorral, azt addig zaklatják, amíg el nem hagyja a közéletet – magyarázta a miniszter, hozzátéve: Közép-Európa vált a szabadság terévé.

Az Egyesült Államokban zajló zavargások kapcsán a fideszes politikus a 2006. őszi budapesti tüntetésekre célozva hangsúlyozta: „mi tudjuk, hogy a rendőri brutalitásra nincs mentség”, de ez nem indok arra, hogy „eltöröljük a múltat és újraszabjuk a jelent”. Amerikában jól szervezett tüntetésekkel manipulálják a társadalmat, Gulyás úgy tudja, cél a nemzeti történelem, a hagyományok és erkölcsök megsemmisítése. Az ottani baloldali média szerinte azt sulykolja, hogy a rendőrség és az államhatalom rasszista.

Nyugat-Európában a társadalmakat átalakítják, nemzeti identitásukat lecserélik, a migrációban pedig meglátták az üzleti, politikai, kulturális lehetőségeket – mondta a miniszter.

A liberális szellem, amely eredetileg a legjobbat akarta, a posztmodern elvtelenségével az értelmiséget a nihilizmusba, a tömeget a tanácstalanságba vetette – fűzte hozzá Kertész Imre írót idézve Gulyás Gergely.

Gulyás ma egyébként az alkoholfogyasztás és a szabadtéri koncertek kapcsolatáról is erős megállapításokra jutott, arról itt írtunk.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten