Baleset

Tűzforró autóban rekedt egy kétéves kisfiú Komáromban

Bűnügy

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Baleset

Halálos baleset történt a kiszombori határátkelőhely közelében

Felmérés: Orbánt és Karácsonyt szeretik a legjobban az emberek

KARÁCSONY Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt szeretik a legjobban, a két legismertebb politikus pedig a miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc – derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített júniusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az ellenzéki szavazók szívesen látnának új arcokat az országos politikában, leginkább az ellenzéki vezetésű települések polgármestereit tartják alkalmasnak új vezetőnek. A megkérdezettek 46 százaléka gondolja úgy, hogy az önkormányzatokból érkezzenek új, országos politikusok, harmaduk viszont nem tartja ezt reálisnak.

A közvélemény-kutatás során kiderült, az ellenzéki szavazótábor túlnyomó többsége – a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka – a közös listát és a közös kormányfő-jelöltet tartja életképes stratégiának 2022-re nézvést.

A kormánypárti voksolók mintegy harmada gondolja úgy, hogy működhet egy ilyen összefogás, 15 százalékuk viszont a felmérés szerint azt mondta, hajlandó volna ilyen formációra ikszelni.

A felmérés a pártpreferenciákat is vizsgálta, ahol nincs érdemi változás. A Fidesz-KDNP továbbra is hasít, a biztos pártválasztók körében 51 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, ugyanitt a DK 14, az MSZP-P 11, a Momentum 9, a Jobbik 7, az LMP, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékon áll.

Ez is érdekelhet:
Péterfalvi úgy tudja, aggályos a nemzeti konzultációs kérdőívek Hadházyék általi begyűjtése

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Orbán Viktor bekeményít, újra bíróság elé rángat számos újságot

Orbán Viktor szerint a tragikus kijevi rakétatámadás is őt igazolja

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Orbán: „Fontos intézkedések várhatók. Például nem lesz adó a borravalón”

Most már talán vége: harmadszorra is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Orbán Viktor Washingtonba érkezett

Levelet kaptak a diplomások Orbán Viktortól