Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Bulvár

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Baleset

Közleményt adtak ki a mentők és az autósport szövetség is a rallybalesetről

Felmérés: Orbánt és Karácsonyt szeretik a legjobban az emberek

Harta ViktorHarta Viktor
Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án.
Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt szeretik a legjobban, a két legismertebb politikus pedig a miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc – derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített júniusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az ellenzéki szavazók szívesen látnának új arcokat az országos politikában, leginkább az ellenzéki vezetésű települések polgármestereit tartják alkalmasnak új vezetőnek. A megkérdezettek 46 százaléka gondolja úgy, hogy az önkormányzatokból érkezzenek új, országos politikusok, harmaduk viszont nem tartja ezt reálisnak.

A közvélemény-kutatás során kiderült, az ellenzéki szavazótábor túlnyomó többsége – a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka – a közös listát és a közös kormányfő-jelöltet tartja életképes stratégiának 2022-re nézvést.

A kormánypárti voksolók mintegy harmada gondolja úgy, hogy működhet egy ilyen összefogás, 15 százalékuk viszont a felmérés szerint azt mondta, hajlandó volna ilyen formációra ikszelni.

A felmérés a pártpreferenciákat is vizsgálta, ahol nincs érdemi változás. A Fidesz-KDNP továbbra is hasít, a biztos pártválasztók körében 51 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, ugyanitt a DK 14, az MSZP-P 11, a Momentum 9, a Jobbik 7, az LMP, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékon áll.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Megszólalt Magyar Péter: nem hátrál, aljas eszköz