Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Felmérés: Orbánt és Karácsonyt szeretik a legjobban az emberek

Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án.
Karácsony Gergely főpolgármester a Főpolgármesteri Hivatal, Hol szabad vagy, otthon vagy - Budapest mindenkié! elnevezésű rendezvényén az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Városháza parkolójában 2019. október 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktort és Karácsony Gergelyt szeretik a legjobban, a két legismertebb politikus pedig a miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc – derült ki a Publicus Intézet Népszavának készített júniusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az ellenzéki szavazók szívesen látnának új arcokat az országos politikában, leginkább az ellenzéki vezetésű települések polgármestereit tartják alkalmasnak új vezetőnek. A megkérdezettek 46 százaléka gondolja úgy, hogy az önkormányzatokból érkezzenek új, országos politikusok, harmaduk viszont nem tartja ezt reálisnak.

A közvélemény-kutatás során kiderült, az ellenzéki szavazótábor túlnyomó többsége – a DK-sok 96, az MSZP-Párbeszéd hívei 89, a jobbikosok 88, a momentumosok 82 százaléka – a közös listát és a közös kormányfő-jelöltet tartja életképes stratégiának 2022-re nézvést.

A kormánypárti voksolók mintegy harmada gondolja úgy, hogy működhet egy ilyen összefogás, 15 százalékuk viszont a felmérés szerint azt mondta, hajlandó volna ilyen formációra ikszelni.

A felmérés a pártpreferenciákat is vizsgálta, ahol nincs érdemi változás. A Fidesz-KDNP továbbra is hasít, a biztos pártválasztók körében 51 százalékos támogatottságot tudhat magáénak, ugyanitt a DK 14, az MSZP-P 11, a Momentum 9, a Jobbik 7, az LMP, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékon áll.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt