Bejelentést tesz a kormány vasárnap délelőtt

Kiderül, mi a terv a koronavírus-járvány második hullámára.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket, vagyis hogy mit terveznek a „behurcolás” ellen.

Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió reggeli műsorában már arról beszélt, hogy számítani kell új korlátozásokra, csak még nem tudni, melyek lesznek ezek.

Akkor azt mondta, az operatív törzstől péntek délig kért javaslatokat a teendőkre. Péntek délután az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor arról beszélt, hogy a magyarországi fertőzések jelentős része külföldi vonatkozású.

Azóta a helyzet romlott, mára már Horvátországban és Romániában is rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere egy friss videóinterjúban pedig arról beszélt, elérkeztünk a járvány „második hullámának határához”.

Kapcsolódó hírek