Kocsis üzent Kaleta Gábornak: „az ügynek még nincs vége”

Most, hogy az egész ország a volt perui nagykövet ügyén háborog, hirtelen a Fidesz is megvilágosodott.

Kocsis üzent Kaleta Gábornak: „az ügynek még nincs vége”
Fotó: Facebook/Kocsis Máté

A Fidesz frakcióvezetője Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettét undorítónak, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja (noha Kaleta Gábor a Fidesz-kormány perui nagykövete volt, a bíróság pedig a Fidesz-kormány ügyészségének indítványa nyomán hozott olyan ítéletet, amilyet).

Kocsis Máté kis ütemvesztéssel szerdán a Facebook-oldalán fakadt ki: Kaleta Gábor ahelyett, hogy enyhítésért fellebbezne, inkább nézzen szembe „gyomorforgató” tettével, és annak minden létező következményével, „ugyanis az ügynek még nincs vége” – harsogta.

A kormány valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgál és szigorítani fog, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják, ne reménykedhessenek a bíróság enyhe ítéletében sem, és a jövőben nyilvános listákat lehessen vezetni róluk – hangsúlyozta. A frakcióvezető azt írta: két gyermek apjaként, állampolgárként és politikusként is ezt tartja helyesnek.

Minden jóérzésű ember közös ügye, hogy a leghatározottabban, a „legdurvábban” fellépjenek a pedofilok ellen – írta Kocsis Máté.

Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan. Kaleta ahelyett, hogy…

Posted by Kocsis Máté on Wednesday, July 8, 2020

Kaleta Gábort a bíróság egy év – végrehajtásában 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélte gyermekpornográfia miatt.

Kapcsolódó hírek