Nézőpont: imádták a magyarok, ahogy Orbán Viktor a járványt kezelte

Kimutatták, hogy a miniszterelnök a járványkezelés nyertese, még az ellenzékiek is odavannak tőle.

Nézőpont: imádták a magyarok, ahogy Orbán Viktor a járványt kezelte

Egyértelműen növekedett az Orbán Viktor munkájával elégedettek aránya a koronavírus-járvány kezelésének következtében; jelenleg a magyar társadalom 62 százaléka elégedett a miniszterelnöki munkájával, közölte legfrissebb – állítólag ezer ember megkérdezésével készített – közvélemény-kutatása eredményét a Nézőpont Intézet.

A kormányközeli „kutatók” összegzése szerint a miniszterelnök az elmúlt évekhez és az év elejéhez képest is „szintet tudott lépni”. Míg az előző években a magyarok fele, jelenleg csaknem a megkérdezettek kétharmada elégedett a kormányfő munkájával – mesélik.

„Egyértelműen profitált politikailag a miniszterelnök a koronavírus elleni hatékony fellépésből”

– fogalmazott az intézet nem nagy meglepetést okozva, hiszen Magyarországon mintha a teljes járvány a politikai kampánynak lett volna alárendelve, kezdve a miniszterelnök gátlástalan kórházi videóitól a mégoly propagandisztikusan tolt tudálékos hadvezér imázsig.

A Nézőpont szerint nem is csoda, hogy jelenleg tízből hat ember a kormányfő mögött áll (62 százalék), az Orbán munkájával elégedetlenek aránya pedig nem éri el az egyharmadot.

Az intézet ugyanakkor tudni véli, Orbán tündöklése hátterében az állhat, hogy a koronavírus-járvány során „a védekezés határozottan, a nyugat-európai országokhoz képest pedig jóval sikeresebben működött”.

Úgy folytatták, hogy az Orbán Viktorral elégedettek tábora még a kormánypártok szimpatizánsi körénél is nagyobb, a Nézőpont Intézet májusi kutatási eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a teljes népesség 42 százaléka Fidesz-szimpatizáns.

A Nézőpont megjegyzi, „az Orbán Viktor munkájával való kimagasló elégedettség miatt különösen nagy kihívás lesz az ellenzéknek” 2022-re miniszterelnök-jelöltet találnia.

Kapcsolódó hírek