Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

Bűnügy

Iskolai ünnepség alatt erőszakoltak meg egy lányt az Encsi Általános Iskolában

Bűnügy

Durvul a helyzet: Magyar Péter bebuktatta Rogán Antalt, Ádámot és Barbarát

Kósa: „felvetni, hogy minek stadion olyan, mintha felvetnék, minek Csokonai Színház”

De tényleg, pont olyan.

Harta ViktorHarta Viktor
Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Zrt. leköszönő elnöke (b-j) a DVSC labdarúgócsapatával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 1-jén.
Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Zrt. leköszönő elnöke (b-j) a DVSC labdarúgócsapatával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Sajtótájékoztatót tartott Papp László, Debrecen fideszes polgármestere, valamint Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán. Az eseményen bejelentették, hogy a debreceni önkormányzat megveszi az NB I-ből éppen kiesett Lokit (nyilván az adófizetők legnagyobb örömére, hosszas konzultációt és gazdasági számításokat követően).

A sajtótájékoztatón szót engedtek Kósa Lajosnak is, aki arról beszélt: össze kell fogni, mindent meg kell tenni, hogy a csapat ismét az élvonalban játsszon, mivel a DVSC éppúgy a debreceni identitás része, mint Szabó Magda, a debreceni nagytemplom, a Nagyerdő vagy a Csokonai Színház. (Kósa igyekezete annál is inkább helyénvaló, mivel 2014-ben a Nagyerdei stadion avatóján ugyancsak ő még arról okoskodott, hogy most már majd a Barcelona is jöhetne Debrecenbe futballozni).

„A Loki akkor is Debrecen szimbóluma, ha egyébként valaki nem Loki-meccsre jár, hanem mással tölti az idejét” – magyarázta Kósa, és mint mondta, az a kormányzati felfogás, hogy a sport a magyar kultúra része – ahogy a festészet, a költészet, az irodalom, filmgyártás, színművészet vagy a képzőművészet.

„Ép testben, ép lélek, mondták a görögök. Illetőleg az a meggyőződésünk, hogy a civilizáció, a magyar civilizáció, annak a teljesítménye nem érthetők, ha a sportot nem tekintjük a kultúra részének”

– mosakodott tovább, gyorsan mellé is téve, hogy van egy erős meggyőződés, mely nem tekint így a sportra, és – dobpergés – szerinte ezért támadja a baloldal folyamatosan a sportot segítő intézkedéseket!

„Van, aki azt mondja, hogy minek stadiont építeni. A mi nézőpontunkból ez pont annyira értelmes kérdés, mint az, hogy minek nekünk Csokonai Színház. A város nagyobbik része nem jár színházba, miért költünk erre közpénzt? De fel lehet tenni a kérdést, hogy a Magyar Nemzeti Galériában tárolt egymillió képzőművészeti tárgy, amiből százezret sem állítottak ki soha, mi értelme van? Miért nem adjuk el az egészet, és költjük valami másra”

– járatta csúcsra a kocsmapolitizálást Kósa, aki szerint ha a sport a kultúra része, márpedig a kormányzó erők szerint az, tehát az, akkor érdemes sportinfrastruktúrára, stadionra költeni, pont.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Meghalt egy ember, amikor járdára hajtott két autó Debrecenben

Megveszi a Mol az Újpest FC-t, már csak NER-csapatok alkotják az NB I-et

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Veszélyben lehet Magyar Péter élete, 24 órás védelmet kap

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán bejelentette, hogy fel akar lázadni