Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Orbán Viktor: „haptákban nem lehet futballozni”

A futballt, azt pedig a művészet kategóriájába soroljuk.

Orbán Viktor: „haptákban nem lehet futballozni”

Néhány napja felkerült a YouTube-ra a felcsúti Puskás Magazin legfrissebb adása, melyben a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem által közösen készített tanulmánykötet, a Labdarúgás és tudomány című könyv bemutatója is téma volt.

A rendezvényen – teljesen szürreális egyveleget alkotva a könyvvel – Orbán Viktor (labdarúgás!) és Mészáros Lőrinc (tudomány!) is részt vett, utóbbi, mint a kuratórium elnöke elmondta, másfél év alatt készült a könyv, de felöleli azon 13 év tapasztalatát, amióta működik az akadémia.

A Puskás médiája által készített riportban Orbán arról beszélt,

„haptákban nem lehet futballozni, haptákban állni lehet, vagy menetelni”,

és olyan magasságokba emelte hóbortját, mint talán még soha senki.

„A futballt, azt a művészet kategóriájába soroljuk. Van aki az üzlet, van, aki a fizikum kategóriájába sorolja, és ebből különböző dolgok következnek. Mi a művészet kategóriájába soroljuk, mert a mi fölfogásunk, mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségnek története. És a mi nagy játékosaink azok mind ihletett játékosok voltak, és megsejtettek olyasmit, amit az ember ki se gondolt volna. Ez maga a művészet. Futballistákra van szükségünk, akik kimennek a pályára, és olyat csinálnak, ami sose jutott volna senki másnak eszébe másnak, csak annak, aki itt nevelkedett. Ide akarunk eljutni”

– mondta lendületes beszédében Magyarország első számú futballokosa. Hozzátette, türelmetlenül várja, hogy a könyvben foglaltak átkerüljenek a valóságba, a játékosok pedig egyetlen mozdulattal megvalósítsák azt, amit több száz oldalon írnak.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten