Fordulat a „megerőszakolt” érdi lány ügyében, megszólalt a rendőrség

Fordulat a „megerőszakolt” érdi lány ügyében, megszólalt a rendőrség

A rendőrök szerint csak kitalálta a fiatal lány, hogy elrabolták és megerőszakolták.

A rendőrség közlése szerint nem igaz, hogy megerőszakolták és elrabolták azt a 15 éves érdi lányt, aki kapcsán hétfő délután érkezett hozzájuk bejelentés.

Mint írták, a lány azt állította, hogy tegnap 8 óra 30 perc körül az Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi, kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak, berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, közben kést szorítottak a torkához, megerőszakolták, majd órákkal később egy érdi utcában kilökték a járműből, ott találkozott össze barátjával, aki fél öt körül hívta a rendőrséget, elrabolt és megerőszakolt tinédzserről téve bejelentést.

Miközben a mentők orvosi vizsgálatra kórházba vitték a lányt, látleletek készültek, mintavétel és testszemle zajlott, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúkat kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is.

Késő estére azonban kiderült, hogy az elmondottaknak nincs valóságtartalma.

Úgy tudni, a két, egymással négy napja járó fiatal bevallotta, hogy

közösen találták ki az emberrablós történetet, hogy ne derüljön ki, az egész napot együtt töltötték. Hogy meséjük még hihetőbb legyen a lány megszaggatta ruháját, összekoszolta magát az úton talált porral, még a haját is összekócolta, a testén lévő hámsérüléseket együtt okozták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tovább vizsgálja a két fiatal vallomásában lévő, az együtt töltött idő körülményeire vonatkozó ellentmondásokat.

Kiemelet kép: police.hu

Kapcsolódó hírek