Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Belföld

Rónai Egon megszólalt Magyar Péter kirohanásáról

Magyarországi mecset elleni tervezett támadást egy 15 éves fiú

Magyarországi mecset elleni tervezett támadást egy 15 éves fiú

Letartóztatott a bíróság egy 15 éves érdi fiút, aki egy magyarországi mecset elleni tervezett támadást – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a Terrorelhárítási Központot (TEK) egy külföldi partnerszolgálata április 29-én délelőtt értesítette arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón. A TikTok-ra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, amelyben a felhasználó arról adott tájékoztatást, hogy négyórányi autóbuszos utazása után a támadást élőben fogja közvetíteni.

A bűncselekmény megelőzéséért a TEK a rendőrséggel együttműködve haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe – írták a közleményben.

A TEK felderítői a jogszabályban biztosított eszközök és módszerek alkalmazásával pár óra alatt azonosították a felhasználót. A 15 éves érdi fiú közösségi platformjából egyértelműen kiderült, hogy

követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, mikor két mecsetet megtámadott és cselekményét élőben közvetítette.

A TEK műveleti egysége, valamint a KR NNI erőszakos bűncselekmények elleni osztályának nyomozói „egy esetleges súlyos bűncselekmény megelőzését szem előtt tartva” indultak el Kazincbarcikára, ahová – a TEK felderítői által megszerzett információk alapján – a fiú tartott egy menetrend szerinti autóbusszal. Mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt – ismertette a rendőrség.

A tinédzsert a TEK Kazincbarcikáról Budapestre, a KR NNI Labanc úti épületébe szállította, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalkorút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelhet: Nagy Márton benyalt Kínának, még szorosabb „együttműködés” jöhet a kommunista állammal

Kapcsolódó hírek

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Nagy segítség a magyar családoknak: hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és az Aranyfácán sűrített paradicsom

Elszabadult a bűn, a fertő Zalaegerszegen: illegális játékteremre csapott le a TEK egy kocsmában

Kétszer is kirabolták áldozatukat a Vas megyében elfogott biciklis rablók

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Elgázolt egy embert a vonat Érdnél

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Robbanás Érden, egy ember meghalt

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Érden

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!