Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

A pátyi boncmester fia elárulta, miért vihette haza édesapja az emberi testrészeket

A rendőrség által lefoglalt bűnjelek egy patológus házának udvarán a Pest megyei Pátyon 2020. június 19-én, miután a helyszínen emberi testrészeket találtak.
A rendőrség által lefoglalt bűnjelek egy patológus házának udvarán a Pest megyei Pátyon 2020. június 19-én, miután a helyszínen emberi testrészeket találtak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Összeomlott az élete, és rengeteg adóssága volt a pátyi boncmesternek, akinek családi házának udvarán 60 hordónyi emberi maradványt találtaktudta meg a Bors a férfi fiától.

„A végtagokat el kellett volna szállítania megsemmisítésre, de azonnali hatállyal költözködnie kellett Pátyról. Minden borult az életében, a pénzt pedig pakolászta össze-vissza, és megpróbálta úgy intézni, hogy jusson is, maradjon is”

– mesélte a gyerek. Elmondta azt is, apja anyagilag padlóra került, 2006-ban meghalt a felesége, 2007-ben elveszítette az autóját is, bedőlt a lakáshitele, 20 milliót vett fel, de 100 milliót követel tőle a bank. Elveszítette főállását is: egy fővárosi klinika boncmestereként dolgozott, ahol azt mondták, megszűnt a pozíciója, de utána mégis felvettek valakit.

Fia szerint a férfi munkája mellett közel két évtizedig gond nélkül intézte az amputált testrészek megsemmisítésre szállítását. Mikor azonban összecsaptak a feje felett a hullámok, valamiért nem vitte el időben a végtagokat a megfelelő helyre, ebből a lett a botrány.

A Bors egy, neve elhallgatását kérő szakértőre hivatkozva megjegyzi, arra lehet következtetni, hogy a férfi a kórházaktól megkapta az elszállításért és a megsemmisítésért járó pénzt is, de a végtagokat nem vitte el megsemmisíteni, így nem fizette ki a szolgáltatásnak ezt a részét.