Halott csecsemők maradványait is hazahordhatta a pátyi halottszállító

60 hordónyi emberi maradványt találtak az udvarán.

Vödör a pátyi boncmester házának udvarán.
Vödör a pátyi boncmester házának udvarán.

Hatvan hordónyi emberi maradványt tárolt pátyi udvarán az a halottszállító – más értesülések szerint patológusként is dolgozó – férfi, akihez a napokban vonultak ki a rendőrökírja a Bors.

A lapnak a szomszédok elmondták, R. Dénes rendszeresen mosott a kertjében halottszállításhoz használatos fémkoporsókat, és

az is többször előfordult, hogy éjjel alágyújtott a fészer közelében tartott üstöknek.

A Bors úgy tudja, a testrészek megsemmisítése már megkezdődött, azok nem bűncselekményből, hanem műtétekből, abortuszokból, amputálásos operációkból származnak. A lapnak egy informátor arról számolt be, hogy

halva született csecsemők maradványai is előkerültek a tercián, valamint olyan abortumok is, ahol a magzat kora miatt még meg lehetett szakítani a terhességet.

Elképzelhető, hogy a férfi a testrészek megsemmisítésével kapcsolatban vállalhatott kötelezettséget, melyet nem teljesített. Az sem kizárt, hogy az ügynek további gyanúsítottjai is lesznek – a rendőrség emberi test tiltott felhasználása ügyében nyomoz, amelyért a halottszállító akár három évet is kaphat. A férfi szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó hírek