Mészáros Lőrinc adta át a bronzérmeket a Felcsút focistáinak

Nemzetközi kupában indulhat az Orbán Viktor kertje mellé összerántott futballklub.

Mészáros Lőrinc bronzérmeket ad át a Felcsút focistáinak 2020. június 27-én.
Mészáros Lőrinc bronzérmeket ad át a Felcsút focistáinak 2020. június 27-én. Fotó: Flickr/Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Budapest Honvédot szombaton, az NBI utolsó fordulójában, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

A felcsúti együttes története során először végzett a dobogón, ami egyben azt is jelenti, hogy a következő idényben az 1800 lelkes miniszterelnöki Patyomkin-falu csapata indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A lefújást követően örömünnep kezdődött a többnyire üres lelátók előtt, melynek tetőpontján személyesen Mészáros Lőrinc puszilgatta végig aranylábú focistáikat:

A 444 megjegyzi: az, hogy Orbán Viktor kertje mellett végre csúcsra érhetett a futballhóbort, 68 milliárd forintba került eddig, és nagyrészt a magyar adófizetők állták a cehhet, hiszen 2011 óta 53 milliárdra tett szert a klub a mintha csak éppen erre a célra kitalált társasági adó eltereléséből.

A Puskás Akadémia nem létező támogatottságát jól mutatja, hogy a csapat Facebook-oldalán még ennél az örömteli hírnél is minimális az aktivitás: vagy Mészáros Lőrinc cégeinek alkalmazottai gratulálnak, vagy „mindennek örülő” kormánypárti kommentelők fejezik ki feltétlen elismerésüket az ország másik végéből.

A bajnokságot egyébként a Kubatov Gábor által irányított Ferencváros nyerte, így a zöld-fehérek indulhatnak a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, az ezüstérmes MOL Fehérvár FC pedig a felcsútiakkal együtt az Európa-ligában vitézkedhet. Kiesett a Kaposvár és – egy emlékezetes szurkolói balhé kíséretében – a hétszeres bajnok Debrecen.

Kapcsolódó hírek