Nem lesz több koronavírus-tájékoztató

Mostantól Müller Cecília tanácsai nélkül leszünk kénytelenek megoldani az életünket.

„A veszélyhelyzet megszűnésével az operatív törzs napi tájékoztatói egyelőre véget érnek”

– jelentette be Gál Kristóf rendőr alezredes az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ha a járványügyi helyzet úgy indokolja, visszatér az eddig megszokott rutin.

Gál elmondta, csütörtöktől már a korábban megszokott módon folytatódnak a „kormányinfók”, sőt, fontos régi-új innovációként azon újságírók is személyesen részt vehetnek. Az operatív törzs továbbra is működik, és a koronavirus.gov.hu oldal is folyamatosan frissülni fog.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt.

A képviselők 192 igen szavazattal hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, kétharmados támogatást igénylő, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot.

Kiemelt kép: Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. (MTI/kormany.hu)

Kapcsolódó hírek