Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Megszavazta a fideszes kétharmad, hogy felkérik a kormányt, szüntesse meg a veszélyhelyzetet

Mi ez, ha nem maga a vegytiszta parlamentáris demokrácia?!

A képviselők állva fogadják a történelmi zászlókat Nagy Imre néhai miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének 62. és újratemetésének 31. évfordulóján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án.
A képviselők állva fogadják a történelmi zászlókat Nagy Imre néhai miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének 62. és újratemetésének 31. évfordulóján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt kedden.

A képviselők 192 igen szavazattal hagyták jóvá a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által beterjesztett, kétharmados támogatást igénylő, a veszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot.

A jogszabályban az Országgyűlés egyelőre csak felhívja a kormányt (vagyis a Fidesz-KDNP-s többség saját magát), hogy szüntesse meg a veszélyhelyzetet.

A törvénynek ez a paragrafusa a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Ezután a veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Ez az a jogszabály, amellyel a parlament meghosszabbította a kormány által március 11-én elrendelt veszélyhelyzetet és ez tette volna lehetővé, hogy a kabinet akkor is hozhasson rendkívüli rendelkezéseket, ha az Országgyűlés a járvány miatt nem ülésezik.

A veszélyhelyzet idején lejárt okmányok pótlására lesz idő, mert azok a veszélyhelyzet megszűnését követően még 180 napig érvényesek.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten