Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Gulyás üdvözli magukat, hogy felkérték magukat a rendkívüli jogrend megszüntetésére

Szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend, ha minden szereplő úgy akarja.

Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt.
Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter (első sor, b-j) a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat végszavazása után az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 16-án. A képviselők 192 igen szavazattal, egyhangúlag hagyták jóvá az indítványt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormány üdvözli az Országgyűlés (azaz a kormánypárti kétharmadot adó saját maga) döntését, amellyel felkérte a kormányt (azaz saját magukat) a rendkívüli jogrend megszüntetésére: azt kérik, mielőbb hirdessék ki a törvényt, hogy a kormány is hamar dönthessen, és így szerda éjfélkor véget érhessen a rendkívüli jogrend – magyarázta személyiségzavarba hajló bakugrásokkal Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján, az Országházban.

Gulyás úgy tudja, mindenkit köszönet illet, aki részt vett a járvány elleni védekezésben, létrejött a nemzeti egység, még ha ebben a baloldal nem is vett részt. A politikai életben nem sikerült egységet létrehozni – méltatlankodott.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is arról magyarázott, hogy Magyarország sikeresen védekezett, mert nem lett tömeges a járvány. Ennek pedig szerinte három oka van: a kiválóan felkészült szakemberek tudása, az emberek fegyelmezettsége, amellyel betartották az operatív törzs kéréseit, továbbá az, hogy a kormány időben hozta meg a szükséges döntéseket, gyorsan cselekedett.