Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Zivatar, felhőszakadás, jégeső és 30 fok várható szombaton

Négy megye kivételével sehol nem lesz egyszerű a hétvége első napja.

Zivatarveszély miatt négy megye kivételével az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggeli veszélyjelzése szerint az ország középső részén másodfokú, a többi területe elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Délután, este legjobb eséllyel a Győr-Szeged és Salgótarján-Debrecen vonalak közötti sávban alakulhatnak ki szórványosan zivatarok. Csak A délnyugati országrészben nem várható ma zivatartevékenység:

zivatar

Emellett Budapesten, Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében másodfokú, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Veszprém megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: a zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, jégeső, 60-80 kilométer/órás szél társulhat. Egy-egy helyen rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék, nagy méretű jég, valamint – kiemelten a délkeleti tájakon – 90 kilométer/órát meghaladó szélroham is valószínű.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 26-31 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő.

Kapcsolódó friss hírek