Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Kósa: „Simonka György kérésére semmilyen törvényt nem módosítottunk”

Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án.
Az Országgyűlés ünnepi ülésének végén Orbán Viktor miniszterelnök (b2), Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke (b), Kövér László házelnök (b3), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b4) beszélget, jobbra Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője 2020. május 2-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Simonka György kérésére semmilyen törvényt nem módosítottunk”

– válaszolta a Népszava megkeresésére Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke annak kapcsán, hogy csütörtökön Hadházy Ákos független országgyűlési képvelő Polt Péter tájékoztatása nyomán arról számolt be, az ügyészség megnevezett két konkrét jogszabályt, melyek módosítását álláspontjuk szerint a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással megvádolt Simonka György fideszes országgyűlési képviselő lobbizhatott ki, hogy kedvezőbb helyzetbe kerülhessen n az akkor már zajló eljárás során.

Kósa szerint azonban Simonka nem terjesztett elő semmilyen törvényjavaslatot, de ezt nem is állította senki. Kifejtette,

a Fidesz-frakció kizárólag a közjó érdekében, általános szabályzási igénnyel terjesztett elő vagy fogadott el törvényjavaslatokat, a vádiratban szereplő mondat pedig szerinte csak „bizonyíték nélküli vélelem”.

A cikk szerint hasonlóképp nyilatkozott a Fidesz-frakció is, kizártnak tartva, hogy Simonka kérésére a Parlament törvényt módosított volna.

A törvényjavaslatot a fideszes Győrffy Balázs képviselő, egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nyújtotta be, majd ahhoz csatlakozott Jakab István képviselő, Magosz-elnök is. Az FVM-rendeletmódosítás Fazekas Sándor minisztersége alatt történt.

Hadházy a Népszavának elmondta, újabb levelet írt a legfőbb ügyésznek, melyben arról érdeklődött, kérte-e a három fideszes mentelmi jogának felfüggesztését, kihallgatták-e őket az ügyben. Az ügyészség azonban csütörtök délután egy közleményt adott ki, mely szerint

„a Központi Nyomozó Főügyészség a Simonka György elleni nyomozás során vizsgálta a jogszabálymódosításokkal kapcsolatban bűncselekmény gyanúját, azt azonban kizárta. A jogalkotásban részt vevők szerepe semmilyen büntetőjogi felelősséget nem vetett fel”.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt