Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Müller Cecília: az első hullám vége felé járunk

37-tel 3678-ra nőtt a beazonosított koronavírusok száma Magyarországon, az elhunytak száma 476-ra emelkedett, 1587-en pedig már kigyógyultak a betegségből – ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteken az aktuális járványügyi számokat az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az Index.hu összefoglalója szerint az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent, 44 százalékuk budapesti, 483-an kórházban gyógyulnak, 23-an lélegeztetésre szorulnak. Müller kiemelte, 38 fertőzött jut hazánkban 100 ezer főre, Budapesten ez a szám 100, Pest megyében 40. Halálesetből öt jut százezerre, ez kedvező járványügyi adatnak számít, leginkább az idős korosztályt érinti.

Az új, igazolt fertőzöttek száma csökken, a járványgörbe lefelé mutat, a tisztiorvos bízik abban, hogy az első hullám vége felé járunk.

A lap kérdésére a tisztifőorvos elmondta, negyvenkilenc 14 év alatti gyermek lett koronavírusos: 0-1 év között négy, 1-2 év között nyolc, 3-5 év között hét, 6-9 év között kilenc, 10-14 között pedig 24. Elárulta az is, a járvány kezdete óta 521 egészségügyi dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 254 közülük aktív eset, 266-an felgyógyultak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy továbbra is indoklt a 65 év felettiek számára megalkotott vásárlási idősáv, a kisgyermekeknek pedig nem kell maszkot viselniük.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz