Hazaküldték a kórházból a műtéte előtt, éjszaka meghalt az idős férfi

Most tapsoljon a túloldal – üzente felesége a kormánypártiak korábbi akciójára utalva.

Egy óbudai asszony kereste fel Szabó Tímeát, a Párbeszéd politikusát azzal, hogy újabb tragédiát okozott a kormány máig nem teljesen érthető kórházkisöprése: a nő, Terike azt állítja, férje azután halt meg, hogy az ágykiürítések miatt hazaküldték a kórházból.

A férfi polip betegséggel került a videóban meg nem nevezett kórházba, többször hazaküldték, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon. Ehhez K-vitamint kellett szednie, amit nem kaptak Magyarországon, ezért Németországból hozatott a család.

Úgy tudni, a férfi március 3-ától volt kórházban, 17-én tervezték műteni. 16-án reggel azonban jött a telefon, hogy elmaradnak a műtétek, majd az idős férfi bőröndjeivel haza is állított, közölve, mindenkit hazaküldtek az osztályról, kiürítették az egész kórtermet.

A bácsi három héttel később, április 7-én éjszaka otthonában rosszul lett, fájt a hasa, nem aludt. A család reggel hívta az ügyeletet, ahol

kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, de addigra a férje a hívás közben meghalt.

„Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak!” – mondta Terike a videóban, vélhetően arra az akcióra utalva, amikor a fideszesek tapsolással hallgattatták el Szabó Tímeát a parlamentben.

A nő arról is beszélt, nem hibáztatja az orvosokat, azt viszont „disznóságnak tartja”, hogy ott voltak az üres ágyak, és mégis hazaküldték a férjét.

Kapcsolódó hírek