Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Meghalt egy férfi 12 órával azután, hogy hazaszállították a kórházkiürítés miatt

12 órával azután meghalt egy 72 éves orosházi férfi, hogy április 21-én délelőtt hazavitte a mentő a kórházból – írja az Index a férfi élettársának beszámolója alapján.

Úgy tudni, a férfit három éve diagnosztizálták Alzheimer-kórral, állapota folyamatosan romlott, de tudott egyedül enni és az ágyból is kikelt. Április 11-én agyi infarktust kapott, teljesen lebénult a bal oldalára, az Orosházi Kórház Sürgősségi Osztályára, majd onnan a neurológiára került.

Élettársa kétnaponta hívta a kezelőorvosát (a látogatási tilalom miatt), aki elmondta neki, a férfi infúziót és véralvadásgátlót is kap, állapota változatlan. Április 20-án viszont az orvos telefonált:

elmondta, a férfi nem tud átkerülni a rehabilitációs osztályra, mert azt ki kellett üríteni, ezért hazaküldik.

Hozzátette, a férfi olyan állapotban van, hogy otthon is el lehet majd látni, az etetéssel sem lesz gond.

„A jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, időközben – a rehabilitációs és krónikus betegágyak átmeneti felszámolása miatt – a betegek áthelyezése jelen esetben nem kivitelezhető. Hozzátartozóval egyeztetve a beteget kielégítő általános állapotban, betegszállítóval otthonába szállíttatjuk”

– állt a zárójelentésben.

A férfit ezután április 21-én haza is szállították, vagy ahogy élettársa mondta, „hazaküldték meghalni”. A nő nagy nehezen még megetette, este 11-kor viszont azt vette észre, hogy véres váladék folyik az élettársa szájából. Hívta a mentőket, akik fél órán át próbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A kórház az Index megkeresésére azt nyilatkozta, a férfi hazabocsátása előtt aktív kezelést már nem igényelt, a bentfekvés során élettársa jelezte, hogy az ápolási osztályon történő elhelyezéstől elzárkózik, ezt követően bocsátották haza. Hozzátették, az ágyak kiürítése miatt az Orosházi Kórházban nem volt szükség orvosi ellátásra szoruló beteget hazabocsátani, mivel a lecsökkent betegforgalom miatt az ágykihasználtságuk április elején állítólag egyébként is 40% alatt volt.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten