Gyanúsítottként hallgatták ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt

A pályázati pénzek ellopása körül nézhetett be valamit.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő.
Boldog István fideszes országgyűlési képviselő. Fotó: Facebook/Boldog István

Gyanúsítottként hallgatta ki csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt, és a héten házkutatást is tartottak a politikus lakóhelyén, mely során bizonyítási eszközöket foglaltak le.

Az ügyészség honlapján megjelent tájékoztatás szerint Boldog István – akinek április elején függesztette fel az országgyűlés a mentelmi jogát – gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Emlékeztetnek, a rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István ebben úgy vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott,

röviden: szétlophatta a körzetének szánt pénzeket.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Kapcsolódó hírek