Már a vádlottak padján izzad egy fideszes

Már a vádlottak padján izzad egy fideszes
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

„Megkezdődött Boldog István büntetőpere, a fideszes képviselő elsőrendű vádlottként a Fővárosi Törvényszéken a vádlottak padján hallgatja a vádiratot. Meleg van, a kétpói betyár izzad”

– tudósít az eseményről Hadházy Ákos független képviselő, aki fotót is megosztott a bíróságon feszengő kormánypárti politikusról.

Hadházy megjegyzi, a vádiratot hallgatni „nagyon furcsa”, mivel szerinte sok száz EU-s projektnél tudható, hogy hasonló módszerrel lopták szét a fideszesek a közvagyont, mégis „nagyon ritka, hogy ezt egy vádiratban lássuk vissza”.

A HARMADIK: Megkezdődött Boldog István büntetőpere, a fideszes képviselő elsőrendű vádlottként a Fővárosi Törvényszéken…

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, June 30, 2021

Az, hogy Boldog István a harmadik, korrupcióval vádolt fideszes képviselő, Hadházy Ákos szerint két dolgot üzen. „Egyrészt megmutatja, hogy a rendszer korrupt, már a harmadik képviselő bukott le. Másrészt megmutatja, hogy Polt Péter mennyire korrupt: ha nem védené a rendszert, nem 3, hanem akár 133 vádlott képviselő is lehetne vádlott” – írta a képviselő.

Arról is beszámolt, hogy a tárgyalásról csak az RTL Klub és egy kisebb társaság tudósít, „az M1, a TV2, a HírTv vagy PestiTV oknyomozóit nem látom”.

Hadházy szerint a látszattal ellentétben az ügyészség Boldogot most is védi azzal, hogy csak két közbeszerzéssel foglalkozik a sok tucat közül, ami Boldog körzetében bizonyíthatóan manipuláltan történt.

Kapcsolódó hírek