Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Szijjártó nem tud leállni, levelet is írt a dán, a finn, a norvég, a svéd és az izlandi külügyminiszternek

Levelet küldött Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország külügyminiszterének Szijjártó Péter, miután hétfőn már berendelte az említett országok nagyköveteit is. Az ügy előzménye, hogy az észak-európai ország külügyesei levélben biztosították támogatásukról az Európa Tanács főtitkárát, aki a magyar koronavírus-törvény miatt merészelt kritikát megfogalmazni.

Szijjártó hétfő este a Facebook-oldalán is közzétett írásban arról értekezik: kötelességének tartja, hogy komoly aggodalmát és csalódottságát fejezze ki, hiszen a miniszterek levelükben konkrétan hivatkoznak Magyarországra és azokra az intézkedésekre, amelyeket a kormány a koronavírus-járvány leküzdése érdekében hozott. Mint fogalmazott, sajnálja, hogy nem sikerült eloszlatni az aggodalmaikat,

hazám ellen intézett megalapozatlan, politikailag motivált támadásaik nem szűntek meg.

Ezután arról magyaráz a levélben, hogy a felhatalmazási törvény semmilyen korlátozást nem jelent a (kétharmados Fidesz-többségű) Országgyűlésre nézve, ugyanis a (kormánypárti képviselőktől túlcsorduló) parlament bármikor visszavonhatja azt.

„A kormány csak abban az esetben foganatosíthat különleges intézkedéseket, ha azok a járvány alakulásának fényében szükségesek és arányosak az állampolgárok életének, egészségének, biztonságának megvédése és a gazdasági stabilitás érdekében” – mesélte, éppen csak nem részletezve, hogy pl. egy debreceni dobozgyártó cég államosítása hogyan függ össze az emberek egészségével vagy a gazdaság stabilitásával, vagy a közadatokhoz való hozzáférés további akadályozása miként járul hozzá a biztonsághoz.

Szijjártó levele végén azt írta, továbbra is kész bármilyen aggály megvitatására, de a magyar emberek kellően érettek ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzanak az országuk jövőjéről.

Kapcsolódó friss hírek

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét