Orbán Viktor a Pénzügyminisztériumban egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök a Pénzügyminisztérium épületében 2020. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Pénzügyminisztérium épületében 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Pénzügyminisztérium és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek arról magyarázott, Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Ismét elsütötte legújabb jól hangzó lózungját, miszerint „amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni”.

Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is, melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár 0 százalékos hitel a vállalkozóknak, valamint jön a 13. havi nyugdíjnak nevezett, négy évre elosztott nyugdíjas-heccelés is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Kapcsolódó hírek