Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Orbán Viktor a Pénzügyminisztériumban egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök a Pénzügyminisztérium épületében 2020. május 11-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Pénzügyminisztérium épületében 2020. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Pénzügyminisztérium és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek arról magyarázott, Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Ismét elsütötte legújabb jól hangzó lózungját, miszerint „amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni”.

Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is, melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár 0 százalékos hitel a vállalkozóknak, valamint jön a 13. havi nyugdíjnak nevezett, négy évre elosztott nyugdíjas-heccelés is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz