Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Orbán úgy tudja, mindenkinek lesz majd munkája, mire lejár a munkanélküli segélye

Nem aggódik, bár nem is dolgozott soha valódi munkahelyen.

Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én.
Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 27-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Aki elveszti az állását, az 3 hónapig segélyt kap, mire az lejár, mindenkinek lesz munkája”

– mesélte magabiztosan Orbán Viktor, aki életében egy percet sem dolgozott a Parlament falain kívül, nemhogy a versenyszférában.

A miniszterelnök Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére felelt hétfőn a Parlamentben. Az LMP-s arról kérdezte Orbánt, hogy meghosszabbítják-e az álláskeresési járadékot, mert a már munkanélkülivé vált 60 ezer ember sorsa további 100 ezerre várhat még. A munkaadók csak nagyjából két hónapig tudják tartani a jelenlegi létszámukat, miközben korábbi bevételeiket leghamarabb hat hónap múlva nyerhetik vissza – mutatott rá, hozzátéve: szakemberek szerint gyenge a kormány gazdasági csomagja.

Orbán Viktor azzal reagált, hogy aki elveszti az állását, az három hónapig jogosult a munkanélkülieknek járó segélyre. Mire ez lejár, mindenkinek lesz munkája – magyarázta –, nem lesz olyan ember Magyarországon, aki ezután ne kapna munkaajánlatot akár a gazdaságból, akár a magyar államtól.

A nagyberuházásokról szólva hangot adott azon meggyőződésének is, hogy ha valamikor, akkor most kell azokkal megalapozni az ország jövőbeli versenyelőnyét.