Kállay-Saunders az Artisjus-segélyről: „3 hónapja ez az első bevételem”

Kállay-Saunders András.
Kállay-Saunders András. Fotó: Facebook/Kállay Saunders

Közel négyszáz zenész kap rendkívüli segélyt az Artisjustól, mert a járványhelyzet miatt szorult helyzetbe kerültek – írtuk meg kedden. A bruttó 160 ezer forintos segélyre pályázók között olyanok is vannak, mint Pély Barna, Náksi Attila, Paksi Endre, Tolvai Reni, vagy éppen Galambos Dorina.

A döntés és a nyilvános névsor azóta komoly visszhangot váltott ki: Majka például rendesen kiakadt, az Indexnek azt nyilatkozta,

gusztustalannak és szánalmasnak tartja az egészet,

és a privát Facebook-oldalán is komolyan kritizálta a pályázók egy részét.

Kállay-Saunders András, aki szintén pályázott a segélyre, a Facebookon szólt vissza – ahogy írta – a „félre informált embereknek”. Szerinte ugyanis sokan azt hiszik, ha valaki ismert, rögtön milliomos is, tele van pénzzel. Ez a világ más pontjain általában így van, de Magyarországon nem – írta.

Nem vagyok celeb, nem szerepelek műsorokban, ahol hülyét kell csinálnom magamból a média és nép kedvéért, nem vagyok influencer, nem vagyok zsűri tehetségkutatókban, nekem a pénz egy helyről jön, és az a zene!

– fakadt ki, megjegyezve (vélhetően Majkának címezve):

„3 hónapja ez az első bevételi forrásom, és az olyan előadók, akiknek tényleg nem gond a pénz, ti ne vegyetek mindenkit egy kalap alá magatokkal”.

Kedves félre informált emberek! Tisztázzunk valamit.Látom sok helyen nem igazságosnak tartják, hogy az Artisjus…

Posted by Kállay Saunders on Wednesday, May 6, 2020

Kapcsolódó hírek