Egy éjszaka alatt négyszer állítottak elő ittas vezetés miatt egy testvérpárt

Vígjátékba illő történet Hódmezővásárhelyről.

Egy éjszaka alatt négyszer állítottak elő ittas vezetés miatt egy testvérpárt márciusban Hódmezővásárhelyen, az ügyészség vádat emelt ellenük. A Csongrád Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a fivéreket ittas állapotban elkövetett járművezetés, az idősebb férfit emellett járművezetés tiltott átengedése vétségével vádolják.

A testvérpár március 4-én egy rokonlátogatás során egész nap italozott, majd éjjel 11 körül az idősebb – érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező – férfi autóba ült, mert tankolni szeretett volna.

Nem sokkal éjfél előtt a rendőrök igazoltatták, s mert ittasan vezetett, előállították a rendőrkapitányságra. Az autót a szintén ittas öccse vitte el a helyszínről, majd a kocsival ő ment egy óra múlva szabadon bocsátott bátyjáért.

Pár perc múlva azonban a járőrök igazoltatták őket, és a fiatalabb férfit bevitték a rendőrségre. Az autóval a bátyja hajtott tovább, és tíz perc múlva az egyenruhások őt is megint megállították. Két órával később az időközben kiengedett fiatalabb testvér – már jogosítvány nélkül, de még mindig ittasan – újra autóba ült, de a rendőrök egy közúti ellenőrzést követően újra bevitték.

Kapcsolódó hírek