Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Az angolból érettségizőket már nem biztatta Orbán Viktor

Csütörtök reggel kilenckor az angollal megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, azonban Orbán Viktor ezúttal nem írt biztató üzenetet a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök hétfőn, kedden és szerdán is posztolt egy rövid léleksimogatást a magyart, a matekot és a törit írók motiválására, csütörtökön viszont fél tízig elmaradt a várva-várt üzenet.

Angolból egyébként középszinten 34 693-an, emelt szinten 14 521-en tesznek írásbelit. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).