Mága Zoltán hegedülni fog az egészségügyi dolgozóknak

Már csak augusztus 21-ig kell kibírni valahogy.

Mága Zoltán hegedülni fog az egészségügyi dolgozóknak
Fotó: Facebook/Mága Zoltán

Ünnepi hálaadó koncerttel tiszteleg a veszélyhelyzetben dolgozó orvosok és ápolók, valamint a „mindennapi hősök” előtt augusztus 21-én a fővárosi Szent István téren Mága Zoltán hegedűművész – közölte kedden a kormány kedvenc közpénz-százmilliókkal tömött udvari muzsikusának „irodája”.

Már hosszú évek hagyománya, hogy az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Mága Zoltán nagyszabású szabadtéri koncertet rendez – magyarázták, emlékeztetve, Mága minden eddigi Szent István téri koncertjének jótékonysági célja volt: hősi halott rendőröknek és katonáknak, árváknak, árvízkárosultaknak, gyógyulásra váró gyermeknek és hátrányos helyzetű iskolásoknak segítettek a rendezvények több tízmillió forint értékben.

Az idei ingyenes koncert célja, hogy „köszönetet mondjunk azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik minden egyes percben embertársaink életéért küzdenek a kórházakban és köszönetünket fejezzük ki a védekezésben dolgozó állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az önkéntesnek, valamint a karitatív szervezeteknek, hogy segítséget nyújtanak a rászorulóknak” – áll Mága Zoltán közleményében.

A „művész” hozzátette, a hálaadó koncerttel tisztelegni szeretnének azok előtt is, akik az alapvető szolgáltatások ellátását végzik a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben és biztosítják a napi szükségletek elérését.

„Meggyőződésem, hogy kellő tisztelettel és megbecsüléssel kell adóznunk a hétköznapi hősöknek, akik vállalva a kockázatot is, lelkiismeretesen és tisztességgel látják el feladatukat”

– idézi Mága Zoltánt a közlemény.

Kapcsolódó hírek