Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Állami kitüntetést kapott Mága Zoltán, így hálálkodott érte

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Csák János kulturális és innovációs miniszter (k) a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Érdemes Művésze díjat ad át Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművésznek a Pesti Vigadóban 2024. március 14-én.
Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Csák János kulturális és innovációs miniszter (k) a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Érdemes Művésze díjat ad át Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművésznek a Pesti Vigadóban 2024. március 14-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Magyarország Kiváló Művésze díjat vehetett át Mága Zoltán, Orbán Viktor házi hegedűse március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

Az elismerést Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át a Liszt Ferenc-díjas művésznek.

A közpénzekkel alaposan kistafírozott zenész Facebook-oldalán mondott köszönetet:

„Magyarország Érdemes Művészének lenni, nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem felelősség is egyben. Hálás vagyok mindazoknak, akik felterjesztettek a díjra, köszönöm a szakmai zsűrinek, valamint zenésztársaimnak és a közönségnek is, hiszen ezt a rangos, művészeti díjat nélkülük nem vehettem volna át. Célom, hogy továbbra is népszerűsítsem szerte a világban a magyar zenei kultúrát és támogassam a bajba jutott embertársainkat hazánkban és határainkon túl egyaránt.

Az 50 ÉV 50 KONCERT jótékonysági misszióm során a hátrányos helyzetű gyermekekre és a nevelőotthonban élő gyermekekre gondolva, a díjjal járó összeget felajánlom a támogatásukra”

– hálálkodott Mága Zoltán.

Köszönöm 🙏Magyarország Érdemes Művészének lenni, nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem felelősség is egyben. Hálás vagyok…

Posted by Mága Zoltán hegedűművész on Thursday, March 14, 2024

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten