Újra nyilvánosak a misék vidéken

Pedig állítólag tegnap tetőzött a járvány.

Felföldi László plébános misét tart a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban 2020. május 4-én.
Felföldi László plébános misét tart a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban 2020. május 4-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Miközben a korábban május 3-ára járványtetőzést vizionáló kormány már áprilisban leszögezte, hogy egészen augusztus 15-ig ne is számítson senki nagyobb rendezvényekre, sőt kisebbekre sem, misék természetesen újra tarthatók.

A jó hírről az MTI számolt be, megnyugtatva mindenkit, hogy

a koronavírus-járvány miatti korlátozások Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken a hívek korlátozott számú részvétele mellett már a korábban megszokott miserend szerint vezetik a liturgiákat.

Emlékezetes, és a járványügyi fejetlenséget jól illusztrálja, hogy Semjén Zsolt fő-keresztény miniszterelnök-helyettesnek még március elején is az volt a legnagyobb gondja, hogy a koronavírus-járvány alatt legyen több mise, de alacsonyabb létszámmal, mert úgy jobban eloszlanak a hívek.

Ezt követően végül a vírus terjedésével betiltották a templomba járást, majd most ismét az egyházaknak kedveznek elsőként az enyhítéssel.

Kapcsolódó hírek